Gastenboek

Een leuke ervaring gehad bij één van ons en genoten van de arrangementen? We horen graag van u. 

Green Valley boerengolf

Vanuit camping Klein Kullen werd een activiteit georganiseerd: boeren golf.

We waren samen met nog een gezin van de camping en streden tegen elkaar. Na een korte uitleg trokken we de wei in. 

Het was een prachtige dag, de koeien stonden op een afstand mee te genieten van onze capriolen.

Halverwege het parcour stond een borrelbus, die ons voorzag van heerlijke biologische likeur en appelsap.

Al met al een gezellige middag, de moeite waard!

Dik en Margriet

Leuk

leuke activiteiten

Bezoek stroopstokerij in Hombourg

Op camping De Mescherhei zagen we een aanplakbiljet met daarop de aankondiging dat op 24 oktober de stroopstokerij in Hombourg bezocht kon worden.Daar wordt op ambachtelijke wijze van peren en appels stroop gestookt. Het is heel interessant om te zien hoe dat in zijn werk gaat. Het fruit wordt gekookt in een grote koperen pan op een houtvuur. Daarna wordt het geperst en het resterende sap wordt ingedikt tot stroop. Het is heel arbeidsintensief maar het resultaat is geweldig: een heerlijke peren-appelstroop! Ook wordt er  een film vertoond over het hele procedure. Kortom: het was een leuke middag en.....iedereen kregen een klein potje stroop mee!

Bezoek aan brouwerij in Homborg

 

Wij staan met heel veel plezier op De Mescherhei waar een bezoek aan een brouwerij met speciaal bier werd georganiseerd 

Het was een interessant bezoek waar er bier geproeft kon worden het was een gastvrij bezoek en met bier mee naar huis gaan we daar ook nog van genieten 

najaarsvakantie Klein Kullen

Ook dit najaar zijn we weer neergestreken op de schitterend gelegen SVR camping van Klein Kullen met zijn gastvrije fam Vanderheijden.

Wij zijn hier al zo vaak geweest maar elke keer zijn we weer onder de indruk van de mooie ligging van deze  kleine camping. Volgens ons ligt Klein Kullen in het mooiste stukje van Zuid Limburg. Dit jaar konden wij ons aanmelden voor een excursie naar de Wijngaard " De Sjtejneberg"

Deze excursie begon met een rondleiding en goede uitleg in de wijnkelder. Daarna zijn we lopend nar de wijngaard gegaan, een schitterende wandeling van ca 20 min.

Vanaf de wijngaard met diverse soorten druiven heb je een prachtig uitzicht. In het huisje op de wijngaard hebben we drie wijnen mogen proeven.

De sfeer was heel goed, mooi tafellaken. kaarsjes, stokbrood met kaas en wijn, wat wil je nog meer. Terug in de wijnkelder hebben we nog eeen flesje gekocht voor thuis. Dit is een excursie die zeker aan te raden is.

 

Fam Geerdink

 

 

 

Mooi initiatief

Wat een goed initiatief om deze geweldige plekken verder te ontsluiten voor mensen die wat meer van hun eigen land willen kunnen genieten. Complimenten. Dhr. de Wit

Met de sleurhut naar Klein Kullen

Omdat we gelukkig alweer op Klein Kullen kampeerden, zijn we op 22 mei naar Fruitbedrijf Notermans in Noorbeek geweest, het hoogst gelegen fruitbedrijf in Nederland. (240m boven N.A.P.) http://www.fruitbedrijfnotermans.nl/

 

Appels, Peren en Aardbeien worden op duurzame wijze geteeld. Wat kan die Wim Notermans met passie vertellen, dat vergeet je dus niet meer.

 

Aan de overkant van de straat staan tussen de fruitbomen de bijenkasten, de bijtjes hebben het hier ook zwaar, maar ze zijn toch erg hard nodig voor de bestuiving.

 

Het was een leerzame middag, met als afsluiting wat producten uit hun eigen winkel gekocht, heerlijk.

 

André & Wineke Veerman  (Soest)

Pinksterweekend in de vakantiewoning van Familie Beckers

Roosendaal, 28-05-2012

 

Wij (6 sportieve gymdocenten) zijn net terug van een heerlijk pinksterweekendje bij familie Beckers te Honthem (Margraten).

De vakantie woning is van alle gemakken voorzien en de woning is een perfecte uitvalsbasis om te genieten van het Limburgse land.

Ook de gastvrijheid en behulpzaamheid van de familie heeft het weekend tot een toppertje gemaakt!

 

Brabantse groeten Sander, Rob, Daan, Paul, Ruud en Geert

 

 

de zooveelste vakantie op Klein Kullen.

We begonnen deze vakantie (vanaf 10 april tot 28 april) vol goede moed en met de gedachte dat het wel weer net zulk mooi weer zou zijn als vorig jaar.

Maar helaas, we kwamen van een koude kermis thuis. Koud, regen en veel wind, maar ondanks dat hebben we er weer van moois van kunnen maken. Niet in het minst door de gezellige en uiterst vriendelijke fam. Vanderheijden.

 

Om de tijd een beetje te vullen hebben we deel genomen aan de excursie bij de fruitteler in Bemelen. De uitleg en ontvangst was leerzaam en gezellig. Uiteraard hebben we alle soorten appelsap geproefd en gemerkt dat niet alle appelsap appelsap is. Tedrwijl de eigen gemaakte likeur niet te versmaden was.

 

Kortom ondanks het mindere weer en de gemaakte lange wandelingen hebben we weer een heerlijke tijd op Klein Kullen gehad.

 

Jan en Marleen(senioren)

Twee weekjes met de caravan.

Van 14 tot 28 april waren wij te gast bij de famille Crombach met onze caravan. Voor ons was dat de derde keer en we komen zeker weer terug. Bij Wiel en Marian voelen we ons helemaal thuis. Alle plekken zijn ruim en het uitzicht is op welke je plek je ook staat prachtig. Het sanitair is brandschoon en ruim van opzet. Voor fietsers en wandelaars is dit een uitgelezen plek en ook voor uitstapjes is het ideaal. Het is vlak bij het drielandenpunt dus Duitsland en Belgie zijn vlakbij. Van ons krijgt deze camping een 10.
Ellen en Matthie Bonefaas uit Hellevoetsluis

arrangementen 2012

Beste Lezer;

We zijn druk bezig met geweldige arrangementen in elkaar te zetten voor 2012.

ze zullen spoedig (eind Maart) op deze website te zien zijn.

 

 

Wij zijn van 5 t/m 20

Wij zijn van 5 t/m 20 augustus op de camping van de Fam. Beckers in Honthem geweest. Wij hebben er met zeer veel plezier gestaan. Op woensdag kwam de ijsboer uit Teuven langs met heerlijk zelfgemaakt boeren ijs. Al met al een echte aanrader voor boezoekers van het heuvelland.

Groeten Janneke en Gerlof

Camping Beckers Margraten

Wij hebben van 24 juli tot 27 juli gekampeerd bij camping Beckers te Margraten. Nou wij waren zeer tevreden, het sanitair verdiend een zeer dikke voldoende, alles schoon en wc papier aanwezig en een handdoek en zeep om je handen te wassen en te drogen. Verder op de campingplaats zelf was ook alles zeer netjes. Verder waren de eigenaren ook zeer vriendelijk en behulpzaam. Dus deze camping is een echte aanrader!!!!!

 

Groetjes Anja Vos en Johan Buitenhuis

Afgelopen maandag is voor de

Afgelopen maandag is voor de tweede keer de ijsboer geweest bij ons op de hubertushoeve.

Het was wederom een groot succes en de mensen vonden het erg lekker ijs!

Woensdag 25 juli is de ijboer

Woensdag 25 juli is de ijboer bij ons op de Mescherhei geweest.

Smullen, smullen , smullen echt heerlijk en eerlijk boerenijs.

  

Kersentijd op het fruitbedrijf

Op maandag 27 juni hebben we dit bedrijf bezocht als gast van boerderijcamping De Mescherhei in Sint Geertruid. Want wat weet een normaal mens nou van 37 rassen zoete kersen? Weinig. Alleen dat al vonden wij een goede reden om eens kennis te gaan maken met zoiets schijnbaar alledaags als 'kersen'. Niks alledaags. Een ingewikkeld bedrijf waar heel veel komt kijken bij de teelt, pluk en verwerking van al die hectares vol met (o.a.) kersen. Met vooraf - natuurlijk - kersenvlaai bij de koffie en - na afloop - uitgebreid proeven van diverse appelsappen die een goede wijn evenaren maar dan zonder alkohol. Zoveel fruit kan trouwens ook zomaar weer kapot zijn. Want na een paar dagen regen zijn er duizenden kilo's kersen rijp voor de sloop want onverkoopbaar omdat er barsten in zitten die weer schimmels kunnen gaan bevatten. Zo komt er heel wat (bedrijfsrisico) kijken bij de productie van al dat Limburgse lekkers. Heel interessant om mee te maken en dank, Marcel, voor de uitleg. Een bijzondere ochtend in het inmiddels weer snikhete weer. Een aanrader!

Paul van Ruiten    

Een moet de eerste zijn ! De

Een moet de eerste zijn !  De kersen op de Bemelerhof zijn niet te versmaden .

Wineke & André uit Soest

Zoals al een aantal jaren hebben we de HePi (Hemelvaart – Pinksteren) dagen weer doorgebracht op camping “Klein Kullen” bij Epen. We hebben goed weer gehad en weer leuke wandelingen kunnen maken.  Dus dat was weer prima geslaagd.

Op maandag 6 juni hebben we een EXCURSIE NAAR FRUITBEDRIJF Bemelerhof gemaakt. Onder het genot van koffie en vlaai werd uitleg gegeven over de vele (oude) rassen fruit in Zuid Limburg. Er was gelegenheid om te proeven van de zelf gemaakte vruchtensappen. Dat was erg leerzaam en lekker.

Wineke & André