Maand: April

Een excursie naar dit fruitbedrijf is Zuid Limburg proeven!

Onder het genot van koffie en vlaai wordt uitleg gegeven over de vele (oude) rassen fruit in Zuid Limburg. Er is gelegenheid om te proeven van de zelf gemaakte vruchtensappen.

De karakteristieke carréboerderij Bemelerhof dateert van 1922. In de weilanden van het toenmalige gemengd bedrijf stonden hoogstam fruitbomen: kersen, pruimen, appels en peren. Ook nu worden nog steeds aardappelen, bieten, granen en maïs geteeld.

Door de jaren heen zijn de fruitsoorten en rassen gigantisch uitgebreid. Het assortiment bestaat momenteel uit zachtfruit zoals aardbeien, frambozen, bessen en bramen, maar ook een groot scala aan boomfruit zoals wel 26 pruimenrassen en 36 verschillende soorten zoete kersen.
Eind jaren ’90 heeft het verwerken van fruit zijn intrede op de Bemelerhof gedaan. Zo worden er momenteel 6 verschillende sappen gemaakt van appels, peren en bessen. Ook wordt er fruitwijn gemaakt en heerlijke authentieke jams.
Alle producten zijn te koop in de boerderijwinkel, maar u kunt ze ook tegenkomen in verscheidene reformhuizen, delicatessezaken of in de horeca.

U bent van harte uitgenodigd om eens te komen kijken en proeven van onze Limburgse lekkernijen.
We bezoeken de Bemelerhof op woensdag 18 april, 9 mei, 20 juni en 11 juli om 10.00 uur.

Kosten: alles inclusief € 7,50 per persoon, aanmelden via uw gastbedrijf van boerderijvakantieheuvelland.

Adres: Familie Leesens, Bemelerhof, Bemelerweg 320, Maastricht 043-4071904